Str. Henri Coandă C3/H1-H2, Sibiu, România
Mentenanță preventivă HVAC

Mentenanță preventivă HVAC

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului (EPA), calitatea aerului din interior, comparativ cu cea a aerului din exterior, poate fi de până la 2-5 ori mai proastă. Astfel, aerul contaminat poate cauza probleme grave de sănătate, precum: alergii, răceli și infecții respiratorii. Sistemele HVAC care funcționează optim îmbunătățesc calitatea aerului din interior prin filtrarea și circulația acestuia.

Mentenanța sistemelor HVAC

De ce este importantă mentenanța sistemelor HVAC?

Menținerea nivelului optim de umiditate în interior este esențială pentru sănătatea dumneavoastră și integritatea structurii clădirii. Excesul de umiditate poate favoriza apariția mucegaiului și a igrasiei, în timp ce lipsa acesteia poate genera disconfort și pierderi de căldură. Așadar, prin integrarea atât a funcțiilor de răcire, cât și de încălzire într-o singură unitate, sistemul HVAC conferă avantaje economice însemnate când vine vorba de spațiul necesar, timpul investit și rentabilitatea costurilor de energie și mentenanță.

Aflați mai multe

Caracteristici cheie ale sistemelor HVAC

 

  1. Tehnice: Prin evaluarea continuă a performanței sistemelor HVAC și identificarea potențialelor îmbunătățiri, se efectuează ulterior ajustările necesare pentru a dobândi controlul dorit asupra parametrilor funcționali.
  2. Funcționale: Mentenanța regulată asigură o eficiență energetică constantă, contribuind la reducerea costurilor operaționale și prelungirea duratei de viață a sistemelor HVAC. Funcționarea optimă a acestora, asigurând un climat interior confortabil și sănătos pentru ocupanți, conform standardelor legale impuse.
  3. Estetice: Sistemele HVAC sunt integrate discret în designul modern al spațiilor, asigurând un aspect estetic și funcțional.
  4. Economice: Optimizarea funcționării conduce la o reducere generală a costurilor operaționale, maximizând rentabilitatea investiției. Prin serviciile noastre de mentenanță puteți preveni avariile majore, evitând costurile semnificative ale reparațiilor în regim de urgență.
  5. Sanogenetice: Sistemele HVAC conferă calitatea aerului și a mediului. Acestea reglează eficient nivelurile de umiditate, prevenind creșterea mucegaiului și neregulilor datorate umidității neregulate. Iar filtrarea minuțioasă pe care o efectuează, elimină alergeni și contaminanți din aer, contribuind la un mediu sigur și sănătos.

 

Calitatea aerului condiționat lasă de dorit?

Contactați-ne